UF2000 - 500ml
Bestellen 
Urine vlekken in houten vloerdelen of hardhouten vloeren zijn een van de moeilijkste vlekken om te verwijderen, en dan met name wanneer door herhaaldelijk urineren het hout donker van kleur is geworden.
De donkere plekken betekenen dat er een opeenhoping is van gedroogde, urinezouten (urine kristallen), maar ook dat er reeds hout aantasting heeft plaatsgevonden, doordat de zure urine in het hout is gebeten.

Door enkele malen een behandeling uit te voeren, is UF2000 in staat om de urinegeur volledig te verwijderen, en kan tevens de opeenhoping van de gedroogde zout kristallen grotendeels verwijderd worden.
De schade aan het hout echter kan helaas niet door ons product verholpen worden.
Meestal kan dit door licht opschuren en een nabehandeling (met was of lak) weer acceptabel gemaakt worden.

Alvorens opschuren en afwerken met was of lak allereerst de urineplek verwijderen met UF2000.
Door in eerste instantie de urineplek(ken) enkele malen te behandelen zal het later gemakkelijker worden de uitgebete  plek(ken) eventueel bij te werken.

De navolgende gebruiksaanwijzing is voor een vloer waarop verschillende urine plekken aanwezig zijn.

Begin met de urine bron(nen) in te spuiten met UF2000.
Breng vervolgens UF2000 op de gehele vloer aan. Bedek de natte vloer met een stuk plastic om te voorkomen dat de UF2000 te snel verdampt. Nadat de UF2000 is aangebracht wordt de urinegeur meestal na enige tijd iets sterker waarneembaar, dit komt doordat de geur naar de oppervlakte komt. Verwijder na circa 30 minuten het plastic en maak de vloer droog met (papieren) handdoeken.

Herhaal de behandeling na 30 minuten totdat alle urinegeur is verwijderd. Elke behandeling zal de conditie van het oppervlak verbeteren, als bewijs zullen de donkere plekken steeds lichter worden van kleur en kleiner worden in diameter, totdat alle urine compleet is verwijderd.

Behandel de urine spots (bronnen) apart totdat alle vlekken nagenoeg zijn verdwenen of lichter zijn geworden, wat betekend dat de urine is verwijderd. Laat vervolgens de houten vloerdelen drogen.
Neem de vloer na de laatste behandeling af met wat water en maak de vloer vervolgens droog.

Door UF2000 te gebruiken zal de urine geur verdwijnen, zullen de donkere plekken verminderd worden en zal het later gemakkelijker worden om de vloer middels schuren en/of een behandeling met lak of was weer nieuw te laten lijken.
Veelal is echter na gebruik van UF2000 de vloer dusdanig schoon dat een nabehandeling achterwege kan blijven.

Laatste recensies

  • Onze kat had over hele dure schoenen heen geplast Wat een super spul onze kat had over een paar hele dure schoenen heen geplast en de stank kon ik er maar niet uithalen. Dankzij ecodor is het opgelost! M. vd Molen...

  • De hele bank onder de kattenpis! Vorig jaar nadat de katten een paar dagen alleen waren geweest was de hele bank onder gezeken. Toen redelijk snel ecodor gehaald en na 2 behandelingen was de bank weer fris. Vorige week waren we weer een weekendje van huis en weer de hele bank...

  • Fantastische geurbestrijder voor rond de kattenbak! Ik gebruik voor mijn drie katten al een paar jaar deze fantastische geurbestrijder rond de kattenbak. Er is volgens mij niet een beter product te krijgen, het is geurloos en bestrijd uitstekend de urine geur zonder een parfumlucht of iets...

  • Een gedeelte van de vloer is al stank vrij. Een kamer vloer door dregt met Urine. Diverse schoonmaak experts er bij gehaald, Maar niemand kon de klus klaren. Zo iets ergs hadden ze nog nooit aangetroffen. Iedereen had het opgegeven. Nu zelf aan de slag met uF2000 en langzaam wordt de geur...

  • De geur is nu echt verdwenen! Eindelijk een product dat urinegeur bestrijdt, allerlei andere produkten geprobeerd zonder succes. De geur is nu echt verdwenen! Bestellen